Nuffnang

Friday, April 30, 2010

The 9 most annoying types of people on FB

A friend of mine send me this interesting email..
just wanna share with u..

Rasa macam kawan2 dlm FB kita ada yang tergolong dlm category dibawah ni kan.. Jom kite tgk, siapa yang kena..


Kawan kite ni suka komen on our pictures/posts.. peminat setia lah katakan.. sometimes bagus jugak.. die memeriahkan suasana.. xdelh sunyi sepi fb kite kan..


Owh kawan kite ni raja quiz.. boleh kata semua quiz dlm fb die dh try.. Ibu alisha pon sometimes pon terjebak jugak..tp quiz yang menarik2 jer.. Mcm quiz "siapa kawan paling sengal hari ni" tu, Ibu Alisha x minat.. hihi


Kawan kite ni suke suki jer tag pic kite dlm gambar2 yang xberkaitan.. kadang2 kena tag pada bunga, pokok, pagar, kandang.. tp Ibu alisha lebih suka tag pic seseorg pada diri/family tuan empunyanya sendiri.. die pon xdelh terasa terhina kan


Biasanya jadi fan ni xde paksaan.. kalau kita suke pada sesuatu profile/club tu.. jadilah fan kan.. Sape2 blom jadi AWA's fan.. meh la (promote)


Ha aa... ni mostly Ibu2 yang dh ade anak sure letak pic anak die as a photo profile kan.. hahaha terkena pada diri Ibu Alisha sendiri.. Ibu Alisha pon suka letak pic Alisha as a profile pic..


Kawan kita ni pulak asik2 post something.. every 10 mins status updated. kadang2 rasa mcm ade sesetengah post die xrelevant pon.. tp ape nk buat kan.. fb die sukati die ler..


Kawan type ni Ibu xpernah jumpa lagi.. tp jadi coordinator to our daughter/son birthday party tu biasa lah kan.. kalau cukur jambul kucing pon nk buat..itu mmg lawak la..


Kawan type mcm ni.. depan jer berani.. post die yng gempak2..belakang alahai, sendri mau ingat


Kawan kite yang ni pulak suka main games.. banyak betul masa terluang die kan.. hihihi.. sometimes kite dpt byk invitation from her/him.. diorg kasi pokok limau la, lembu la, pig pon nk bagi..

Walau bagaimana pun perangai, sifat, rupa, kaya/miskin.. kawan2 dlm category diataslah memeriahkan suasana FB kita..
I love my friends..

Wednesday, April 28, 2010

Enjin dan susu.. ade kaitan ker??

aeeekkk ekke kke eeekk (bunyi start enjin le, pandai2 la banyangkan sendiri yer) vrrooooooommmmmm! vrooommmmmm!
barulah nk start enjin..sblm ni enjin masuk air..tu yang lama x leh start..

Ibu Alisha menjelma kembali!! Rindu nak berblog semula..byk kejadian2 yang nk ditulis, tp faktor kesihatan yang tak mengizinkan..maklmla ade "insan baru" yang nk datang ke our family..

Malam tadi, Ibu Alisha mengemas almari dapur..buang segala barang2 kering yang dh expired..termasuklah ber tin2 susu formula yang dh masuk angin tu..ade yang dh bukak, belum bukak pon ade.. yang dh buka tu dh dibuang ke tong sampah..sayang sgt..rezeki!! rezeki!!

Antara susu yang dh di reject oleh Alisha & masuk angin sbb dh bukak (banyak lagi belen sbb sempat try 2 kali bancuhan jer) :-

Friso Gold ni bertahan lama skit, tapi alisha minum sikit jer..2 oz pon susah nk habis.. masa tidur jerlah die leh minum byk.. risaunyer hati..
Nan HA 2 ni belum di buka.. expiry date end of 2011.. siapa2 yang nak, bgtau IbuAlisha, FOC..

Ini semua rentetan dr kisah penukaran susu Alisha..sejak alisha dh stop minum breastmilk, Ibu Alisha dh "try and error" mcm2 brand susu formula..

mmg mencabar utk Alisha mencuba sesuatu yang baru disaat dia sudah pandai mengenal rasa & mempunyai kesukaan terhadap susu kegemarannya dahulu..
tapi ibu keep on trying..beli & try bermacam2 brand..dalam hati ni asik bertanya..ade x susu yang mempunyai rasa seperti breastmilk?? sampailah ade kawan Ibu suggest Wyeth Progress Gold..yang mempunyai persamaan rasa seakan2 dgn BM..Ibu xsure kebenarannya, sbb diri sndr pon xtau mcm mn rs BM tu..

Alhamdulillah, akhirnya dapat juga susu yang menepati citarasa Alisha..Wyeth Progress Gold..sekarang alisha nak minum susu ni..

kalau ade kawan2 alisha kt luar sana mempunyai masalah penukaran susu yang sama dengan Alisha, boleh try la susu ni.. ape2 pun BM is the best for baby..itu fakta yang xdapat disangkal..
ade x kawan2 Alisha yang minum susu ni jugak? meh kita share info skit..

p/s: misi Ibu Alisha nak fully BM Alisha smpi 2 tahun x kesampaian..cuma sempat 1tahun ++ jer.. Ibu dh try my very best.. sorry :-(

Tuesday, April 6, 2010

3-Series Birthday Giveaway: THE FACT ABOUT e-caR

Maklong Alisha dah celebrate birthday yang ke 30. Happy Birthday Mak long!! Sebab tu Alisha nak masuk contest 3-Series Birthday Giveaway..

Sebelum Alisha menceceh lebih panjang lagi.. Alisha nk tampal poster maklong Alisha dulu..
Cantik kan maklong Alisha.. badan slim lagi, macam Alisha pon ade.. hehehe Sekali pandang tak mcm 30 han pon.. Ibu Alisha yang tak makan nasi suatu ketika dulu pon tak jadi mcm ni..huhu ampun Ibu
Okla.. sebab Alisha tak pandai taip lagi.. Alisha serahkan tugas seterusnya pada Ibu Alisha.. Pecah kepala jugak la Ibu Alisha mengingati setiap rahsia yang pernah Maklong Alisha sharekan kt Ibu Alisha. Tapi Ibu Alisha nk pertaruhkan 1 killer point jer.. yang ni gerenti xde org tau tau..

Fakta 1:
Kak e-car tgh berusaha gigih nak dapatkan adik utk eiymann..k.ecar harap sangat utk dapatkan baby girl pulak kali ni.. buktinya k.ecar dh pun membeli
Fisher-Price Musical Fairyland Gym yang berharga RM 299 special for adik Eiymann.. Sementara nak tunggu adik Eiymann, kak e-car simpan elok2 dalam stor, siap wrap bagai. Eiymann pon tak dibenarkan mengintai apatah lagi membukanya..Gym ni dh setahun lebih kot duk dlm stor..harap2 xkene makan tikus erk..

Fisher-Price Musical Fairyland Gym

Itu ajer..hehe gempak x?

So hadiah2 yang bakal Alisha menang di sponsor oleh blog2 dibawah ini..

Wednesday, March 3, 2010

Muntahan suara

Lalalala... kuat sikit..xdengar...
Lililili...halusnya suara..suara dr perut ke?
Lulululuuuuu... baik pnyer tarik nampak.. smpi putus

Antara aksi2 penyanyi bukan professional yang menggamatkan suasana petang di salah satu bilik kecil di Red Box, The Curve

Juara karaoke.. Pasangan ni dapat bimbingan dari rancangan jangan lupa lirik.. meleleh & melentok suara diorg berdua ni..

Pasangan yang berdua ni pulak sedang nyanyi lagu tema raja lawak.. xberenti2 ketawa.. pastu stop and next..hahaha

Ni pulak pasangan duet bollywood yang mempunyai suara yang sungguh halus mulus..hihi

Duet mommies.. Berdua Lebih Baik.. kalo part nyanyi bertiga lebih hebat..

Perghh.. ala2 kumpulan KRU..

Dangdut time ok.. tapi no gelek2.. takut ade yang xlena tido malam nnt..hahaha

Tangkap lentok.. lagu matahari by agnes monica.. panggil punya panggil sekali bulan yang datang daaa..

Alisha: yeay!! Ibu kite dh habis nyanyi.. lepas ni kite nak nyanyi pulak
Aqil: Owh tidak..ku malu nk nyanyi..nnt org ingat ku baca sajak..
Wafiq: Meh kawan2..kite pilih lagu..ku dh dapat remote ni..

Geng masa sekolah2 dulu

Setiap orang mesti ade "geng" or best friends during school time kan.. Geng Ibu masa sekolah dulu agak fames jugak tau..hehehe maklumla kami di kelas yang teratas, 5Maju, tapi study jenis main2, yang penting result gempak kan..

Minggu lepas, Ibu dapat wedding invitation dari one of my schoolmate..Nurul Hidayah @ Heidi..

She's very smart & intelligent girl.. Selalu dapat no 1 dalam kelas, dalam sekolah juga.. Ibu sangat admire tulisan die..sangat cantik and kemas.. sampai berusaha tiru tulisan die la.. :-)

Pada hari tu jugakla, geng kami dapat berjumpa bersama..berkumpul ala2 small gathering @ Dewan UPM..seingat Ibu, lama jugakla kami xdapat berkumpul bersama2..kalau ade pon mesti xcukup korum..

Sebelum tu Ibu nak tunjuk gambar dolu2, masa menjadi budak sekolah yang menyerong pg McD after school time..


Dari atas kiri: Farrah Hidayu, Shamimi Wahida; Bawah kiri: Azlina, Nurul Huda

Masing2 mcm banyak duit jer ms ni, makan McD, padahal duit blanje sekolah rm2 jer.. pandai2 bajet la yer.. Farrah la yang selalu jadi along, kasi pinjam duit kat ktorg.. die 'masyuk' skit ms tu..hahaha


Azlina, Farrah Hidayu, Shamimi Wahidah, Nurshuhaila.. Ni lah gaya paling fames dlu..hahaha

Beralih ke zaman sekarang:

Selamat pengantin baru buat Heidi & Husband.. Semoga berbahagia.. yang lain sume dh kawin..

Banyaknyer dah berubah.. bukan dari saiz badan saje.. saiz family pon bertambah..

Puan Huda (the most right) baru balik dari UK.. die ade bwk souvenir dr UK tau.. xsabar nyer

Makan kenduri.. walaupun dh amik lunch.. Ibu masih berselera makan nasi pengantin..
Alisha sempat menjengok ke belakang..tp kepala jer nampak.. kesian anak ibu nak enterpem jugak

After wedding, we went to The Mines for kopi time.. Old Town White Coffee

Owh ni lah kasut dari UK yang auntie Huda present kan utk Alisha..comel kan.. Thanks a lot Huda.. Semoga murah rezeki..

Thursday, February 25, 2010

50 Blog Terbaik Malaysia Pilihan InTrend - We are listed

Ibu Alisha sangat happy bulan ni..bulan Feb 2010.. ade 2 berita gembira yang datang berturut2..

(1) Blog gugu-gaga-alisha di senaraikan dalam 50 Blog Terbaik.. Thanks to Shima Shukri for informing this news to Ibu.. Mula2 susah gak nk percaya, ingatkan Shima salah tengok.. utk puaskan hati.. Ibu beli sendiri magazine InTrend.. tengok dengan mata sendiri, barulah puas hati.. Wlpn blog Alisha ni biasa2 jer, tp gembira la jugak dlm masuk magazine..Semangat tuh..hehe A big thanks to InTrend jugak..
50 Blog Terbaik Malaysia Pilihan InTrend..

Dalam category cahaya mata.. we are at top right corner

(2) Berita kedua.. rasanya dah ramai tahu yang Ibu sedang hamil anak ke2.. Baru lagi.. InsyaAllah due in Oct 2010.. Doakan semoga semuanya selamat sehingga Ibu melahirkan..
Ameen..

Tuesday, February 23, 2010

Ada apa dengan mimpi


Erm camner nk mulakan cerita erk..

Mengimbas kenangan setahun yang lepas..Sebelum dapat tahu yang Ibu mengandungkan Alisha..Ibu dapat mimpi yang Ibu dapat anak perempuan..bangun jer tidur..memang Ibu terkejut plus happy sgt2.. Selang beberapa hari.. cik bulan xkunjung datang..Ibu pun buatla UPT..positive..gembira bukan kepalang..inilah detik2 yang Ibu tunggu..7 bulan lps berkahwin..Ibu asik tunggu berita gembira ni..sampaila Ibu dh selamat lahirkan Alisha..she's 1 year 2months now (pada tarikh 23 Feb 2010)

Minggu lepas, mimpi tu datang kembali..kali ni Ibu mimpi dapat anak lelaki pulak.. and again, cik bulan lambat berkunjung..pagi semalam, Ibu pon try buat UPT...and the result is......

(a) positive

(b) negative

(c) tiada jawapan di atas


Teka lah..hehehe